Experter på tumstöd och stukad tumme

Vi är ledande inom ortopediska hjälpmedel för tummar, händer, fötter och knän

Vi är Ocotpus Limedic med säte i Sverige

Octopus Limedic är specialiserade på försäljning av medicinteknisk utrustning av hög kvalitet. Vårt arbete inkluderar distribution till sjukhus och lasarett i Sverige och Norden, samt onlineförsäljning av ortopediska hjälpmedel, där vi har särskild expertis inom området för handledsskydd och -stöd.

Vi lägger stor vikt vid nyskapande teknologi inom områden som är kritiska för patienters välbefinnande, med fokus på användarvänlighet och effektivitet.

Med personlig service och anpassningsförmåga som våra kärnvärden, är vi lokaliserade i Täby, norr om Stockholm, och i Oslo, Norge. Kontakta oss gärna!

En robust företagsgrupp

Genom att förena Octopus Medical AB och Limedic AB, bildar vi Octopus Limedic. Vi distribuerar den senaste tekniken inom medicinteknik, främst till sjukhus i Sverige och Norge inom områden som thoraxkirurgi, kardiologi/radiologi, kärlkirurgi och ortopedi.

Octopus Medical AB grundades 1995, och Limedic AB införlivades år 2000. Med expansionen till Norge 2010 genom Octopus Medical AS, uppgår koncernens årliga omsättning till cirka € 12 miljoner. Vårt team består av 8 anställda, inklusive 5 inom försäljning.

Vår affärsfilosofi

Vår affärsidé är inte unik men väldigt specifik och baseras på sex grundpelare:

  1. Marknadsföra och sälja kvalitetsprodukter till svensk sjukvård, främst inom interventionell kardiologi/radiologi, urologi, thorax- och kärlkirurgi.
  2. Tillhandahålla högsta möjliga service, flexibilitet, leveranssäkerhet och expertis.
  3. Erbjuda produkter som överträffar konkurrenternas genom spjutspetsteknologi, överlägsen kvalitet, förbättrad prestanda och användarvänlighet.
  4. Samarbete med kunder och leverantörer för att förbättra produkter och behandlingsmetoder.
  5. Ha en kundorienterad och anpassningsbar organisation för att möta marknadens förändringar.
    Aktivt söka efter nya innovativa produkter.
  6. Flexibilitet, personligt bemötande och vara flexibel i en regelstyrd bransch är vårt primära mål. Vi följer branschens strömningar, men med stor flexibilitet för att vara innovativa och ledande inom medicintekniken.

Sedan grundandet av Octopus Medical 2010 har dessa värderingar varit centrala, vilket gjort oss till ett välrenommerat företag, uppskattat av våra kunder och en stark aktör på marknaden.

Ett engagemang utöver det vanliga

Vårt engagemang tillsammans med vården sträcker sig till att lösa nya utmaningar och hitta metoder som förbättrar patienters livskvalitet. Vår avancerade medicintekniska utrustning kräver expertkunskap och engagemang.

Vi fokuserar även på detaljer, såsom att erbjuda effektiva handledsskydd för stukade händer och handleder, samt andra ortopediska hjälpmedel för hand, fot, knä och armbåge som finns i vår webshop.